Wijnhuis Provolo

Wijnhuis Provolo is een prachtig familiebedrijf gevestigd in één van de zeven valleien binnen het Valpolicella-gebied in Mezzane di Sotto. Hét gebied dat bekend staat om zijn Valpolicella, soave en niet te vergeten Amarone wijnen! 

 

Al sinds 1927 maakt de familie Provolo hier wijn, en inmiddels staat de vierde generatie aan het roer: vader Marco, zoon Maurizio en dochter Alessia runnen samen dit prachtige domein met passie en vakmanschap. Gelegen in het hart van de Mezzane-vallei, strekken de wijngaarden van Provolo zich uit over zowel Valpolicella als Soave. Deze streek is beroemd om haar heuvelachtige landschap en riviertjes en biedt ideale omstandigheden voor wijnbouw, met een terroir dat rijk is aan kalksteen. Op een hoogte van 300 meter boven zeeniveau, profiteren de 20 hectare wijngaarden van de familie Provolo van optimale zon en frisse ventilatie. Hier worden de druiven met zorg en toewijding biologisch verbouwd.

 

Bij Provolo draait alles om kwaliteit, met een sterke focus op duurzame productie en milieuvriendelijke energiepraktijken. Ben je op zoek naar biologische Valpolicella- of Soave-wijnen van uitmuntende kwaliteit en een rijke smaakbeleving? Dan zijn de wijnen van Provolo zonder twijfel iets voor jou. 

 

Bij Jeletvin hebben we twee wijnen van wijnhuis Provolo. Namelijk de Provolo Soave; een ronde & lichte, toegankelijke witte wijn uitstekend als aperitief. Naast de Provolo Soave hebben we ook de Provolo Gino; een krachtige & stevige rode wijn, door zijn aromatische smaak past de Provolo Gino goed bij een voorgerecht van vlees.

Biologisch!

Provolo Soave

€ 12,00
Biologisch!

Provolo Soave

€ 12,00

De Provolo Soave heeft een heldere strogele kleur met subtiele groenachtige reflecties, die direct uitnodigen tot een verfrissende ervaring. In de neus komen levendige aroma's van ananas en perzik naar voren. Bij elke slok proef je rijpe perziktonen, met delicate hints van citroen en grapefruit. De afdronk is lang en sappig, perfect in balans door de frisse zuren die de wijn dragen.

De wijn heeft een diepe rode kleur met violette reflecties. Het aroma is intens en omvat rijp fruit, aromatische kruiden, specerijen en cacao. De smaak is vol en rijk, met tonen van rijp donker bosfruit, kruiden, vanille en levendige, rijpe en zachte tannines.

 

De wijn wordt gemaakt van 80% Corvina en 20% Rebo en ondergaat een zorgvuldig rijpingsproces, waarbij 40% van de wijn gedurende 12 maanden in betonnen vaten rijpt, terwijl de overige 60% gedurende 6 maanden in houten vaten wordt gerijpt. Na deze periode rijpt de wijn nog minimaal 3 maanden in de fles voordat hij wordt vrijgegeven.