Zomerse vijgen & perzik salade met burrata

Gegrilde Vijgen en Perzik Salade met Burrata en Prosciutto

(4 pers.)

 

Ingrediënten:

  • 4 rijpe perziken, gehalveerd en ontpit
  • 8-10 rijpe vijgen, gehalveerd
  • 4 bollen burrata kaas
  • 8-12 plakjes prosciutto
  • 2-3 kopjes gemengde sla
  • Verse basilicum blaadjes
  • Extra vierge olijfolie
  • Zeezout en zwarte peper
  • Balsamico 

Bereidingswijze:

  1. Verhit de grill: Verwarm je grill tot medium hoge temperatuur.
  2. Bereid de perziken en vijgen voor: Snijd de perziken doormidden en verwijder de pit. Snijd de vijgen doormidden. Bestrijk de snijkanten licht met olijfolie.
  3. Grill de perziken en vijgen: Plaats de perziken en vijgen met de snijkant naar beneden op de grill. Grill de perziken voor ongeveer 2-3 minuten en de vijgen voor 1-2 minuten, totdat er grillstrepen ontstaan. Laat ze iets afkoelen.
  4. Assembleer de salade: Verspreid de gemengde sla op een groot bord. Leg de gegrilde perziken, vijgen, burrata en prosciutto eroverheen.
  5. Kruid en serveer: Besprenkel de salade met olijfolie, zout en peper naar smaak. Voeg verse basilicumblaadjes toe en besprenkel met balsamico voor extra smaak.

Pairen met:

Bertani Velante

€ 12,50

Bertani Velante

€ 12,50

De Bertani Velante belichaamt een fusie van het frisse fruit van de Sauvignon Blanc en de volle, rijke smaak van de Pinot Grigio. De geur opent met aroma's van tropische vruchten en rijpe peer van de Pinot Grigio, gevolgd door een smaak waarin de heerlijk zachte zuren van de Sauvignon Blanc perfect tot hun recht komen.