Gegrilde zalm met asperges

Gegrilde Zalm met Groene Asperges en Citroen-Dille Saus

 

Ingrediënten (4 pers):

  • 4 zalmfilets
  • 500 g groene asperges, harde uiteinden verwijderd
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 citroen, in plakjes
  • Verse dille, (gehakt)

Voor de citroen-dille saus:

  • 1/2 kopje Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels mayonaise
  • Sap van 1 citroen
  • 1 theelepel citroenrasp
  • 2 eetlepels verse dille, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • Zout en peper naar smaak

 

Bereidingswijze:

  1. Voorbereiding:

    • Verwarm de Grill of BBQ voor op middelhoog vuur.
    • Meng in een kleine kom alle ingrediënten voor de citroen-dille saus. Breng op smaak met zout en peper en zet in de koelkast tot gebruik.
  2. Zalm en Asperges Voorbereiden:

    • Bestrijk de zalmfilets en de asperges met olijfolie en bestrooi ze met zout en peper.
    • Leg plakjes citroen bovenop de zalmfilets voor extra smaak.
  3. Bereiding:

    • Plaats de zalmfilets op de grill of BBQ, met de huid naar beneden. Gril ongeveer 4-5 minuten per kant, of tot de zalm net gaar is en makkelijk uit elkaar valt met een vork.
    • Leg tegelijkertijd de asperges op de grill en gril ze 5-7 minuten, af en toe omdraaien, tot ze zacht zijn en mooie grillstrepen hebben.
  4. Serveren:

    • Leg de gegrilde zalmfilets en asperges op een serveerschaal.
    • Garneer met verse dille.
    • Serveer de citroen-dille saus ernaast als een frisse aanvulling.

 

Wijnsuggestie: Deze gegrilde zalm met groene asperges past perfect bij de Camparnaud Art Collection rosé uit de Provence. Met zijn bleke koperen kleur en geuren van aromatische rode vruchten en delicate bloemen, biedt deze rosé heerlijke frisheid en subtiele kruidige tonen. De lichte zoetheid en uitgebalanceerde zuurgraad zorgen voor een harmonieuze afdronk die perfect de smaken van de gegrilde zalm en asperges aanvult.

Wijnen om te pairen: