Château Camparnaud

In het groene hart van de Provence bevindt zich Château Camparnaud. Onder leiding van wijnexpert Marnix Engels en zijn zoon Alexander worden hier in samenwerking met Guillaume de Chevron Vilette verfijnde roséwijnen gecreëerd.

 

De druiven voor Camparnaud-wijnen komen exclusief van de AOP Côtes de Provence-wijngaarden van het château. Op deze strategisch gepositioneerde wijngaarden in het hart van de Provence groeien verschillende druivensoorten zoals grenache, syrah, cinsault, tibouren en rolle. Elk perceel wordt apart beheerd en gevinifieerd, waarbij de unieke eigenschappen van elke wijngaard en druivensoort worden behouden. Elke druivensoort draagt bij aan de unieke eigenschappen van de wijn, zodat de beste wijnen worden gecreëerd.

 

De eerste vermelding van het landgoed stamt uit het begin van de jaren 1500, toen het hele terrein - ongeveer 20 hectare groot - deel uitmaakte van een lokale abdij waar monniken bekend stonden om het produceren van hoogwaardige wijnen. De ruïnes bovenop de wijngaarden en de verschillende terrassen in de wijngaard herinneren nog steeds aan die periode.

De wijnen van Camparnaud hebben het Terra Vitis-label. Dit zijn duurzame kwaliteitswijnen die met groot respect voor mens, natuur en milieu worden geproduceerd. De passie van Terra Vitis-wijnboeren in Frankrijk leidt tot een streng ecologisch concept dat wordt toegepast vanaf de wijnstok tot aan de botteling.

 

Een van de top-rosés van Camparnaud is de Prestige rosé. Deze Côtes de Provence rosé wordt gemaakt van percelen met minimaal 20 jaar oude wijnstokken, wat bijdraagt aan het karakter en de structuur van de rosé. De Prestige is delicaat fruitig in de mond, heeft een frisse zuurgraad en een mineralige ruggengraat, wat leidt tot een levendige aanhoudende afdronk. De rosé wordt gemaakt van cinsault, grenache, rolle, syrah en tibouren.

De wijnen van Camparnaud:

Château Camparnaud

Marnix Engels & Guillaume de Chevron Vilette

Meer te weten komen over Chateau Camparnaud? Kijk eens op hun website.