Beef Wellington

Beef Wellington is een klassiek gerecht dat bestaat uit een stuk mals rundvlees, meestal een ossenhaas, omhuld met een mengsel van champignons en duxelles (een mengsel van fijngehakte paddenstoelen, sjalotjes en kruiden), en vervolgens verpakt in bladerdeeg.

 

 

Ingrediënten:

  • 1 ossenhaas (ongeveer 1,2 kg)
  • Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels ongezouten boter
  • 250 g champignons, fijngehakt
  • 2 sjalotten, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • Verse tijm en rozemarijn naar smaak, fijngehakt
  • 200 g Prosciutto of Parmaham
  • 500 g bladerdeeg (bij voorkeur vers)
  • 2 eieren, losgeklopt (voor het glazuren)

Instructies:

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Kruid de ossenhaas met zout en peper. Verhit de olijfolie in een grote pan op hoog vuur en schroei de ossenhaas aan alle kanten dicht. Laat het vlees afkoelen.
  • In dezelfde pan, voeg 2 eetlepels boter toe en bak de champignons, sjalotten, knoflook, tijm en rozemarijn tot het mengsel droog is. Breng op smaak met zout en peper.
  • Rol de Prosciutto of Parmaham uit op een stuk vershoudfolie. Verspreid het champignonmengsel over de ham.
  • Leg de afgekoelde ossenhaas op het champignonmengsel en rol het geheel strak in vershoudfolie. Laat het in de koelkast minstens 15 minuten rusten.
  • Rol het bladerdeeg uit op een met bloem bestoven oppervlak. Verwijder de vershoudfolie van de ossenhaas en leg het vlees in het midden van het deeg.
  • Vouw het deeg over het vlees en druk de randen goed dicht. Bestrijk het deeg met losgeklopt ei voor een mooie glans.
  • Plaats het geheel op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 25-30 minuten, of tot het deeg goudbruin en knapperig is.
  • Laat het even rusten voordat je het aansnijdt.
  • Geniet van de Beef Wellington met een van de heerlijke wijnen van Jeletvin!

Voor een perfecte begeleiding van dit heerlijke gerecht, heeft Jeletvin drie wijnen die uitstekend samengaan met Beef Wellington