Ristorante Da i gemelli

"Da i gemelli" biedt een Italiaanse culinaire ervaring die streeft naar uitmuntende smaak en innovatie, met respect voor de traditionele oorsprong. Paolo en Matteo vertrouwen op kwaliteit om hun Ligurische essentie te presenteren, zowel in Portofino als in Milaan, waar de sfeer zowel elegantie als moderniteit omarmt.

Paolo en Matteo zijn de achtste generatie in een familie van restauranthouders. Hun familie is al eeuwenlang inwoner van Portofino en sinds 1850 hebben ze hun eigen restaurant in de beroemde kleine haven.

De tweelingbroers halen veel van hun gastronomische erfgoed en de geheimen voor succes in de keuken en aan tafel uit het Ligurische receptenboek van hun moeder en grootmoeder.

Als Jeletvin moesten wij hier natuurlijk ook even dineren.. Jelmer, ging voor de “zalm carpaccio” als voorgerecht, en koos voor de "lasagne mandilli al pesto" als hoofdgerecht en begeleidde dit met een verfrissende verdejo. Ikzelf, Jelmar, ging voor de "polpo e patate" als voorgerecht en als hoofdgerecht de "gnocchi a la Portofino" begeleidend met een Sauvignon Blanc. We sloten beide af met een espresso. Deze ervaring weerspiegelde de toewijding van Paolo en Matteo aan smaak en kwaliteit, en bracht de authentieke smaak van Ligurië tot leven.